STIL.de rondleiding

We staan stil op een plek. We staan stil bij de gewone alledaagse dingen en tonen hoe bijzonder gewoon eigenlijk is. Op plekken waar je eigenlijk een gids verwacht die de geschiedenis en belangrijke feitjes feilloos weet op te sommen, bekijken en luisteren jong en oud deze plek vanuit een ander perspectief. Onze gids neemt je mee op haar eigen manier. Het meest bijzondere zijn dan niet de eeuwenoude fresco’s, de reusachtige zuilen, de met bladgoud belegde beelden, maar de mensen die deze plek bezielen. Een muzikale en theatrale live documentaire voor iedereen vanaf 10 jaar.

STIL.de rondleiding is onderdeel van het unieke project STIL.het lab waarmee theatermaker Lieke Benders met haar theatergezelschap Hoge Fronten de media opzoekt. In Klooster Wittem onderzoekt zij samen met haar team vier jaar lang het belang van stil(staan) in een steeds maar roerigere maatschappij. 2018 is het jaar van STIL.zwijgen: over de kracht van het onuitgesproken woord. Verschillende installaties en performances vertellen een woordeloos verhaal. Over de ethiek van het zwijgen. Over zijn helende gave. Over zijn vernietigende kracht.

Online stiltelab

Op de hoogte blijven van de groei van STIL.? Op www.stiltelab.nl schrijft Saskia de Haas regelmatig een verhaal over de ontwikkelingen in het stiltelab in Wittem. Zelf kan je ook bijdragen aan het project door een verhaal, geluid of beeld achter te laten op ons online prikbord.

Speellijst STIL.de rondleiding

Er staan geen voorstellingen op de planning.

Voorbij

  • 17 april 2018: • STIL.de rondleiding / Kloosterkerk Wittem / try-out

De makers van STIL.de rondleiding

contact_lieke_benders

Lieke Benders

DSCF3583

Saskia de Haas
regie-assistentie en tekst

DSCF3584

Peter Anthonissen
dramaturgie

team_jolle_roelofs

Jolle Roelofs
geluidsontwerp

562664_261297607317726_1215087279_n

Marjolein de Man
productie

de_nieuwe_collectie_logo

De Nieuwe Collectie
vormgeving

kloosterwittem logo

Klooster Wittem
partner

logo cn

Cultura Nova
coproducent

c-takt_logo

C-TAKT
coproducent

Met speciale dank aan Rob Langeveld, Loes Peeters, Marion Jacobs, Roy Coppen, Falko Borsboom en het gemengd zangkoor Partij-Wittem.

Partners

STIL. komt tot stand met bijdragen van: