Nieuws

Cultura Nova zet Lieke Benders in bij Europese samenwerking ‘Centriphery’

2 april 2019

Centriphery is een samenwerkingsproject van negen festivals uit Europa die zich allemaal in het ‘Randland’ van hun land manifesteren. Voor festival Cultura Nova in Heerlen krijgt Centriphery in 2019 en 2020 zijn beslag. Elk deelnemend festival nomineert twee kunstenaars die samen een artistiek kernteam vormen. Cultura Nova heeft gekozen voor theatermaker Lieke Benders (Hoge Fronten) en acteur Bart Bijnens (Toneelgroep Maastricht).

Lieke en Bart zullen in Heerlen in samenwerking met de Franse choreograaf Éric Minh Cuong Castaing en kunstenaar/illustrator Livia Coloji uit Roemenië een productie tot stand brengen tijdens Cultura Nova 2019. De voorstelling die in het kader van Centriphery in Heerlen wordt gepresenteerd is tijdens Cultura Nova te zien. Meer informatie over de datum en locatie van de gezamenlijk productie volgt op een later moment. Cultura Nova start vrijdag 23 augustus en loopt door t/m zondag 1 september.

Centriphery is an European project funded under the Creative Europe framework by the European Union.

Jeugdtheatergezelschappen winnen Centercom Subsidiefonds

18 september 2018

Dit jaar heeft Hoge Fronten samen met 22 jeugdtheatergezelschappen uit Nederland met de gezamenlijke inzending ‘LIVE IS LEUKER’ het gouden koffertje binnengesleept. In dat koffertje… een cheque van maar liefst € 50.000,-!

Met de campagne ‘LIVE IS LEUKER’ willen 23 jeugdgezelschappen families in Nederland naar het theater halen en interesse wekken voor jeugdtheater, -muziek en -dans. Wij willen kinderen en ouders op het idee brengen te gaan voor een live ervaring in het theater, in plaats van of naast het (intensieve) gebruik van devices.

Hierbij richten wij ons op alle (groot) ouders van de leeftijden 4+, 8+ en 12+. Voor deze doelgroepen gebruiken wij drie verschillende, vrolijk gekleurde uitingen. De campagne met de duur van 1 jaar zal te zien zijn in het buitenreclamenetwerk van Centercom. We zijn er superblij mee!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
(subscribe to our newsletter)

Blog

  • We gingen niet. door Saskia de Haas Als we met Hoge Fronten een wijk induiken kan soms een hele voorstelling uit een spontane ontmoeting op straat ontstaan. Één persoon kan een sleutelfiguur worden en...

  • door Saskia de Haas In gedachten ben ik in Mrkopalj. Ik kijk vanaf mijn werktafel naar buiten, naar de kale bomen in de tuin, naar het balkon van mijn overburen, naar de grauwe lucht. Het is stil buit...

  • door Saskia de Haas Er zijn strandbedjes zonder badgasten, vliegtuigen zonder reizigers, stadions zonder joelende supporters. Er zijn lege tafeltjes en stoeltjes in klaslokalen over de hele wereld. Er...

Facebook

EXTRA PERFORMANCE
Meld je aan via publiciteit@hogefronten.nl

Aangezien onze eerste online performance helemaal volgeboekt was, presenteren we op vrijdag 5 juni om 20.00u nog een keer STILL.Mrkopalj, a virtual live performance. 'STILL.Mrkopalj' is een virtuele theatrale tour door Mrkopalj, Kroatië. In een 360graden video wandel je als toerist door het dorp, vergezeld door lokale verhalen en geluiden. De tour wordt online ingeleid door de makers en achteraf maak je kennis met elkaar en de inwoners van Mrkopalj.

Na aanmelden via publiciteit@hogefronten.nl ontvang je op de dag van de performance een email met verdere instructies. Er zijn maximaal 85 plekken beschikbaar. Meer info: hogefronten.nl/voorstellingen/stil-mrkopalj/
... Lees meerLees minder

View on Facebook

Instagram