Hoge Fronten inclusief

Hoge Fronten / Lieke Benders maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen. Voor jong en oud, arm en rijk, hoger en lager opgeleid, met en zonder beperking en voor diverse culturele achtergronden.

In onze producties zijn we op zoek naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen. We benadrukken op speelse en poëtische wijze het maatschappelijke belang van nuance, mededogen en empathie. We maken theater als tegenkleur. In een maatschappij waar competitie, prestatie, harde uitspraken, time is money en schokeffecten iets opleveren, kiezen we bewust voor een andere kant. Onze toon is nadrukkelijk niet schreeuwend of choquerend. We observeren vanuit verschillende perspectieven en bieden ons publiek een palet waarmee zij hun eigen mening kunnen vormen over de actualiteit en andere thema’s.

Naast speciale voorstellingen voor kinderen maken we voorstellingen op locatie in samenwerking met de gemeenschap. We proberen drempels om het theater te bezoeken te verlagen door een uitgebreid programma aan publieksactiviteiten. Van een inleiding, workshop en online platform tot een samenwerking met een maatschappelijk organisatie.

190830_HogeFronten_WEB-18

Culturele Codes

Hoge Fronten hecht grote waarde aan bewustwording, transparantie en toepassing van de gedragscodes in de cultuursector: de Governance Code Cultuur (fatsoenlijk bestuur en toezicht), de Fair Practice Code (veilige en gezonde arbeidsmarktpositie van werknemers) en de Code Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid (structurele verankering van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in de organisatie). Lees hier meer over hoe wij deze codes toepassen.

20200904_STIL-LOWRESS-6