STIL.de mini-expo

Ontdek het STIL.project van Hoge Fronten/Lieke Benders. Vier jaar lang onderzoekt theatermaker Lieke Benders de stilte in al haar verschijningsvormen. Vanuit STIL.het lab in Klooster Wittem onderzoekt zij sinds 2017 samen met haar team het belang van stilte en stilstaan in een steeds roerigere maatschappij. Deze bevindingen ontwikkelen zich in performances en installaties die te zien zijn op diverse podia en festivals in Nederland en België. Het STIL.project groeit uit tot één groot finale museum in 2020.

STIL.de mini-expo biedt een overzicht van het STIL.project tot nu toe. Zo is er bijvoorbeeld een levensgrote stolp waarin je een wandeling maakt door de natuur, terwijl je zit, en kun je luisteren naar de bijzondere verzameling stiltes van de stiltecomponist.

STIL.de mini-expo bevat ook STIL.het auditorium. Dit is een pop-up podium waar verdiepende gesprekken met stiltekenners plaatsvinden. Gedurende een half uur, onder het genot van een kopje koffie, wordt er per gesprek een ander licht op stilte geworpen. Wetenschappers, maar ook filosofen, architecten en muzikanten doen hun verhaal.

STIL.de mini-expo is doorlopend te bezichtigen op 13, 14, 16, 17 en 18 september van 19.30-21.30 uur en op 15 september van 15.00-20.30 uur. STIL.het auditorium vindt alleen plaats op zaterdag 14 september om 19.30 uur en zondag 15 september om 15.00 uur.

STIL.de mini-expo maakt deel uit van het bovensectoraal programma Nederland-België 2019 en is gecreëerd in opdracht van C-TAKT. In dit programma, waarvan theatermaker Lieke Benders één van de ambassadeurs is, staat research-based kunst centraal: kunst die een verbinding heeft met wetenschap en technologie.

Speellijst STIL.de mini-expo

Er staan geen voorstellingen op de planning.

Voorbij

De makers van STIL.de mini-expo

Hoge Fronten Lieke

Lieke Benders
regie en concept

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Jolle Roelofs
geluidsontwerp

DSCF3584

Peter Anthonissen
dramaturgie

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Saskia de Haas
regieassistentie en tekst

Hoge-Fronten Teamshoot 2018

Tessa Reijnders
publiciteit

Hoge Fronten Wouter

Wouter Ramakers
productie

Nederlandse ambassade in Brussel

De Nieuwe Collectie

C-TAKT

Verve

Partners

STIL.de mini-expo  komt tot stand met een bijdrage van:

Downloads

Extra’s

Foto’s

Foto’s nodig in hoge resolutie? Stuur een mail naar publiciteit@hogefronten.nl.