STIL.het auditorium

STIL.het auditorium is een pop-uppodium waar verdiepende gesprekken met stiltekenners plaatsvinden. Gedurende een half uur, onder het genot van een kopje koffie, wordt er per gesprek een ander licht op stilte geworpen. Wetenschappers, maar ook filosofen, architecten en muzikanten doen hun verhaal.

STIL.het auditorium vindt telkens op een andere plek in de publieke ruimte plaats. De verdiepende gesprekken worden ook opgenomen. Mensen die er niet live bij waren, krijgen nadien de mogelijkheid het gesprek te beluisteren via STIL.de podcast.

Vrijdag 30 augustus 15.00 uur Maanplein Heerlen, gespreksleider Lieke Benders

Marga Kattenberg

Marga Kattenberg is op latere leeftijd blind geworden. Ze moet het doen met de beelden in haar hoofd. Marga danst nog steeds. Ze danst samen met haar danspartner de tango, boogiewoogie en chachacha. Lezen is haar grootste passie. Ze verslindt luisterboeken. Alleen alle moeilijke namen onthouden in de boeken van Dostojevski blijft erg ingewikkeld. Tijdens de aftrap van STIL.het auditorium gaat Lieke Benders in gesprek over visuele stilte met deze kenner.

Zaterdag 31 augustus 15.00 uur Burg. van Grunsvenplein Heerlen, gespreksleider Peter Anthonissen

Kester Freriks

Foto door Olivier Middendorp

Kester Freriks (1954) is een Nederlands schrijver van romans, gedichten, verhalen, toneelstukken en essays. In 2018 verscheen zijn boek Stilte, ruimte, duisternis – verkenningen in de natuur, de aanleiding om hem uit te nodigen als gast in STIL.het auditorium. Zijn boek is zowel voor de Jan Wolkers Prijs voor het Beste Natuurboek 2019, als voor de Jan Hanlo Essayprijs 2019 genomineerd. Dramaturg Peter Anthonissen gaat met Kester Freriks in gesprek over zijn boek, over zijn ontdekkingstocht naar stilte, vergezichten en donkerte in ons land.

Zondag 1 september 12.30 uur Pancratiusplein Heerlen, gespreksleider Peter Anthonissen

Jan-Hendrik Bakker

Foto door Fjodor Buis

Jan-Hendrik Bakker (1953) studeerde filosofie, psychologie en literatuur en promoveerde in de wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als journalist werkte hij voor de Haagsche Courant. De afgelopen vijftien jaar schreef hij voor TPO Magazine. In 2015 verscheen zijn boek In stilte – een filosofie van de afzondering. Dramaturg Peter Anthonissen gaat met Jan-Hendrik Bakker in gesprek over het belang van de afzondering.

Zaterdag 14 september 19.30 uur C-Mine Genk, gespreksleider Peter Anthonissen

Antoon Van den Braembussche

Antoon Van den Braembussche (1943) is dichter en filosoof. Hij gaf les aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 2016 verscheen zijn boek De stilte en het onuitsprekelijke. Over beeldcultuur, kunst en mystiek, de rechtstreekse aanleiding om hem uit te nodigen als gast in STIL.het auditorium.”

De makers van STIL.het auditorium

Hoge Fronten Lieke

Lieke Benders
regie en concept

Hoge-Fronten Teamshoot 2018

Tessa Reijnders
Publiciteit

Hoge Fronten Wouter

Wouter Ramakers
productie

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Jolle Roelofs
geluidsontwerp

DSCF3584

Peter Anthonissen
dramaturgie

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Saskia de Haas
Regieassistentie en tekst

Vormgeving: De Nieuwe Collectie
Met dank aan C-TAKT

Partners

STIL.het auditorium komt tot stand met een bijdrage van:

Downloads

Extra’s

Foto’s

Foto’s nodig in hoge resolutie? Stuur een mail naar publiciteit@hogefronten.nl.