Stiltestormbaanbox

Een educatief pakket voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar over stilte én geluid.

Heey! Psssst…. Er staat een grote witte box in jullie klaslokaal. Wat zou er in zitten? Langzaam maakt de juf/meester het deksel open. Plots verschijnt daar drs. S.M.W. de Kater. Zij doet onderzoek naar stilte en het onlosmakelijk daaraan gekoppelde geluid. Ze is op zoek naar data, naar cijfers en gegevens. Helpen jullie haar bij haar experimenten? Samen met de labsisstent, ontdekken jullie een bijzondere wereld vol decibellen, luide gedachtes en de ik-pak-stiekem-een-snoepje-uit-de-snoeppot-stilte. Met als ultieme meesterproef: de stiltestormbaan, een zelfgebouwd parcours wat zo geluidloos mogelijk afgelegd moet worden.

Een compleet zelfstandig educatief pakket
De Stiltestormbaanbox is een educatief pakket waarbij een combinatie van wetenschap en theater kinderen tussen de 7 en 10 jaar kennis laat maken met stilte én geluid. Want om stil te kunnen zijn, moet je eerst begrijpen wat geluid is. Kinderen worden vaak gevraagd om stil te zijn. Maar vaak hebben ze daar helemaal geen zin in. Door middel van diverse opdrachten gaan kinderen ontdekken dat stil zijn eigenlijk heel spannend is. In de stilte ontdek je namelijk dingen die je eerst niet opmerkte. En iets zo stil mogelijk doen is een echt avontuur!

De Stiltestormbaanbox kan volledig zelfstandig door de juf/meester uitgevoerd worden. Alle ingrediënten en instructies zitten in de box.

Stiltestormbaanbox (7-10 jaar)

In 2020 ontwikkelde Hoge Fronten de Stiltestormbaan, een (school)voorstelling die in meerdere ruimtes op school/locatie plaatsvindt en waarin diverse acteurs de leerlingen meenemen in een onderzoek naar geluid en stilte. Om de ervaring voor meer scholen bereikbaar te maken (qua logistiek en kosten) is er ook de Stiltestormbaanbox: een compleet zelfstandig educatief pakket, zonder live-acteurs, maar minimaal net zo leuk.

Voor meer informatie over de Stiltestormbaanbox of de Stiltestormbaan kun je contact opnemen met Marjolein de Man via marjolein@hogefronten.nl

De makers

20210405_HebJijMijnZusjeGezien_WEBress-7

Lieke Benders
regie en concept

Sofieke de Kater

Sofieke de Kater
spel

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Saskia de Haas
tekst en regieassistent

20210405_HebJijMijnZusjeGezien_WEBress-5

Jolle Roelofs
sounddesign

marjolein

Marjolein de Man
educatie en productie

Coproductie: Hoge Fronten, Kunstencentrum Venlo en Lokaal C

Partners

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, Gemeente Venlo, Gemeente Maastricht, Art Of Wonder / Garage TDI, Limburg Festival, Fonds Podiumkunsten, Cultura Nova en Prins Bernhard Cultuur Fonds Limburg

Met dank aan: Parkstad Limburg Theaters, Basisschool Tarcisius Heerlen / Innovo, Montessori Basisschool Roermond en Talenten Campus Venlo.

Winkel

Donatie €2,50
Een donatie van €2,50  voor ons theatergezelschap.
2,50
Donatie €5,-
Een donatie van €5,-  voor ons theatergezelschap.
5,-
Donatie €10,-
Een donatie van €10,-  voor ons theatergezelschap.
10,-

Downloads

Pers
Extra’s

Foto’s
Foto’s nodig in hoge resolutie? Stuur een mail naar publiciteit@hogefronten.nl