STIL.de wake

WITTEM WAAKT VOOR DE WERELD

STIL.de wake

WITTEM WAAKT VOOR DE WERELD

In de nacht van 31 maart op 1 april vond er een nachtwake plaats, georganiseerd door Hoge Fronten/Lieke Benders en klooster Wittem. Vanaf 12 uur ‘s nachts tot 7 uur ’s ochtends waakte er ieder kwartier een ander persoon. Zoveel mogelijk mensen hebben gewaakt om verschillende redenen voor de wereld. U maakte kennis met deze wakers en hun verhalen gedurende deze bijzondere nacht. Er is ook een uitgave verschenen met prachtige foto’s en de verhalen van deze nacht.

STIL.de wake is een initiatief van theatermaker Lieke Benders en onderdeel van het unieke project STIL.het lab waarmee ze met haar theatergezelschap Hoge Fronten de media opzoekt. In Klooster Wittem onderzoekt zij samen met haar team vier jaar lang het belang van stil(staan) in een steeds maar roerigere maatschappij. 2018 is het jaar van STIL.zwijgen: over de kracht van het onuitgesproken woord. Verschillende installaties en performances vertellen een woordeloos verhaal. Over de ethiek van het zwijgen. Over zijn helende gave. Over zijn vernietigende kracht.

Installatie op Musica Sacra

Tijdens Musica Sacra Maastricht zal een installatie van STIL.de wake te zien zijn in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee”. In de Basiliek maak je in woord en beeld kennis met de wakers en hun verhalen tijdens de bijzondere waaknacht.
De installatie van STIL.de wake sluit aan bij het thema van Musica Sacra in 2019: Bidden en smeken.

Speellijst STIL.de wake

Er staan geen voorstellingen op de planning.

Voorbij

De makers van STIL.de wake

contact_lieke_benders

Lieke Benders

DSCF3583

Saskia de Haas
regie-assistentie en tekst

DSCF3584

Peter Anthonissen
dramaturgie

team_jolle_roelofs

Jolle Roelofs
geluidsontwerp

team_maartje_austen

Maartje Austen
productie

de_nieuwe_collectie_logo

De Nieuwe Collectie
vormgeving

kloosterwittem logo

Klooster Wittem
partner

logo cn

Cultura Nova
coproducent

c-takt_logo

C-TAKT
coproducent

Met dank aan alle wakers.

Partners

STIL. komt tot stand met bijdragen van: