STIL.de stad
een theatrale tour rond het Orleansplein

Maastricht

STIL.de stad

Een theatrale tour rond het Orleansplein in Maastricht

Op het Orleansplein staat plots een zuil met bovenin de letters STIL. in neon. Dit is de verzamelplek en het begin van een theatrale route. Vanuit hier maak je een korte wandeling rond het Orleansplein. Je bekijkt de buurt met andere ogen. En wat maakt een buurt? Je ontdekt de verhalen achter de gevels. Over kleine en grote ergernissen zoals vuilnis, lawaai en fietsen. Over hulpvaardigheid, saamhorigheid en tevredenheid. Over er altijd willen blijven wonen. 

Theatermakers Lieke Benders, Anoek Oostermeijer, schrijver Saskia de Haas en componist Jolle Roelofs van Hoge Fronten lieten zich door ontmoetingen met de bewoners rond het Orleansplein inspireren tot deze theatrale tour. Tijdens de tour ontdek je de verhalen van de wijkbewoners in al hun diversiteit, van oude Maastrichtse inwoners tot jonge studenten van overal vandaan. Een plein komt tot leven.

Speeldata STIL.de stad
vrijdag 4 september om 19.00 en 20.30 uur.
zaterdag 5 september om 19.00 en 20.30 uur.
zondag 6 september om 19.00 en 20.30 uur.

Vertrekpunt: Orleansplein, (6217 LB) Maastricht

Duur van de voorstelling: 50 minuten

Uiteraard voldoet de voorstelling aan alle actuele voorgeschreven Corona-richtlijnen.

Tickets voor STIL.de stad
Tickets zijn verkrijgbaar in onze webwinkel à € 6,50 p.p. inclusief een hapje en een drankje. Na aankoop van jouw ticket(s) in onze webwinkel ontvang je een bestelbevestiging per mail. Deze email dient als toegangsbewijs voor de voorstelling. Je kunt de email uitprinten of via je smartphone tonen aan de kassa op het Orleansplein.

Indien voorradig zijn, vanaf een half uur voor aanvang van elke voorstelling, ook tickets verkrijgbaar aan de dagkassa op het Orleansplein. Tickets aan de dagkassa kosten € 7,50 p.p. inclusief hapje en drankje.

Hoge Fronten / Lieke Benders en STIL.
Sinds 2017 doet theatergezelschap Hoge Fronten, onder leiding van Lieke Benders, onderzoek naar stilte en stilstand. Vanuit STIL.het lab in Klooster Wittem creëert Hoge Fronten, samen met anderen, al vier jaar lang, een groeiende reeks voorstellingen, performances en installaties rondom stilte.

Dit jaar, 2020, is het STIL.finale jaar. In dit slotjaar van het STIL.project kwam de wereld om ons heen onverwacht tot stilstand. Maar STIL. gaat door, juist in deze tijd. Tijdens STIL.finale presenteert Hoge Fronten STIL.voorstellingen in Maastricht, Almere en Heerlen.

De makers van STIL.de stad

Hoge Fronten Lieke

Lieke Benders
regie en concept

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Saskia de Haas
regieassistentie en tekst

Hoge Fronten Cultura Nova - Heerlen

Jolle Roelofs
geluidsontwerp

Anoek Oostermeijer

Anoek Oostermeijer
theatermaker

picontwerp

dnc/appie smulders
ontwerp

IMG_2891

Marq Claessens
decorbouw en techniek

Hoge Fronten Wouter

Wouter Ramakers
productie

Hoge-Fronten Teamshoot 2018

Marjolein de Man
publiekswerking

DSCF3584

Peter Anthonissen
dramaturgie

Hoge-Fronten Teamshoot 2018

Tessa Reijnders
publiciteit

Met speciale dank aan:

Yildiz Plaza, café 1900, de bewoners van het Orleansplein en omgeving en vele anderen.

STIL.de stad is een productie van Hoge Fronten / Lieke Benders. De voorstelling komt tot stand in samenwerking met de Gemeente Maastricht en Provincie Limburg als onderdeel van de Proeftuinen van de Stedelijke Cultuurregio Zuid. Daarnaast wordt de voorstelling mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, BankGiro Loterij Fonds, Cultura Nova, Klooster Wittem en C-TAKT.

 

Partners

STIL.de stad komt tot stand met een bijdrage van: